Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΠΟΤΟ ΓΙΑ ΠΑΡΕΑ: ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

Λιόπη Αμπατζή

Εκδόσεις Κέδρος

Το μπαρ με κονσομασιόν, μπαρ με γυναίκες, κωλόμπαρα, ή όπως είναι γνωστά, διαφέρουν από τους υπόλοιπους χώρους νυχτερινής διασκέδασης γιατί εκτός από ποτά προσφέρουν τη δυνατότητα πληρωμένης γυναικείας συντροφιάς στους άνδρες πελάτες. Αυτόν τον τύπο ανδρικής διασκέδασης προσπαθεί να περιγράψει και να αναλύσει η συγγραφέας, με την προσδοκία να στήσει στη νύχτα παρατηρητήριο για την επιθυμία, το σώμα, το χρήμα, τη σεξουαλικότητα και το φύλο στη σύγχρονη Ελλάδα. Η νύχτα δε μιλάει,Το γέλιο της ακούς καθώς Σκάβει το λάκκο Της επόμενης μέρας.
Γιοβάννα, 2008

Η Λιόπη Αμπατζή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου ολοκλήρωσε το διδακτορικό της το 2004. Συνεργάστηκε με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια με το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2008 εκδόθηκε από το ΕΚΚΕ η μελέτη της με τίτλο Προσεγγίζοντας το φαινόμενο του trafficking. Ασχολείται με τη μελέτη του φύλου και της σεξουαλικότητας, της εργασίας και της μετανάστευσης στη σύγχρονη Ελλάδα. Ζει και εργάζεται στο Ρέθυμνο.

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΘΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΥ ΟΜΙΛΙΩΝ – ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ
ΜΑΡΤΙΟΣ 2010 – ΜΑΪΟΣ 2010



Η Ελληνική Εταιρεία Εθνολογίας οργανώνει κύκλο ομιλιών –συζητήσεων με θέμα «Ανθρωπολογικές και ιστορικές προσεγγίσεις της μαγείας».


Δευτέρα 8 Μαρτίου
Ελένη Ψυχογιού: Μαγεία και Ελληνική Λαογραφία


Δευτέρα 22 Μαρτίου
Χριστίνα Βέικου: Ο λύχνος του σώματος…


Δευτέρα 12 Απριλίου
Βίκυ Φωσκόλου: Μαγεία, σύμβολα και λόγος: τα βυζαντινά φυλακτά και οι αντιλήψεις για την αποτροπαϊκή τους δράση


Δευτέρα 26 Απριλίου
Ευγενία Ρούσσου: «Από τη μαγεία στο Νew Age». Μυστικισμός και σύγχρονη θρησκευτικότητα στη Β. Ελλάδα και την Κρήτη.

Δευτέρα 10 Μαΐου

Βασιλική Χρυσανθοπούλου: «Μάτι» και γονιμότητα στις γαμήλιες τελετουργίες των Καστελοριζιών της Αυστραλίας.




Οι ομιλίες γίνονται στην αίθουσα του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων (ΜΕΛΜΟΚΕ), στην οδό Διογένους 1-3 στην Πλάκα (Αέρηδες) και ώρα 8.00 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.